Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kollo fyller 100 år med Pugh Rogefeldt och biktdass

Barnkolonierna Västeråsgården och Björnögården tar varje sommar emot runt 300 barn i åldrarna 7 till 13 år som av olika anledningar har behov av en minnesrik och upplyftande sommarvistelse. I år fyller Västerås stads barnkoloniverksamhet 100 år och det firas med en stor fest i Vasaparken på lördag.

  • - Vi vet att möjligheten att få åka på sommarkollo har betytt väldigt mycket för många västeråsare, säger Micke Björkbacka som är projektledare för festdagen.
  • - Nu hoppas vi att de allihop vill komma och fira med oss på lördag och att många av dem besöker biktdasset och berättar om sina kollominnen. 

Biktdasset är bara en av många aktiviteter på kollofesten. Det kommer bland annat att bjudas på pingisbollsrace i Svartån, elbåtar, kanoter och kajaker, tipspromenad, café, underhållning av gamla kollo-ungdomar, av barn och ledare från årets kollosommar samt av olika artister. Bland andra ställer Pugh Rogefeldt upp och spelar helt gratis.

Festdagen arrangeras av Västerås stad tillsammans med en projektgrupp bestående av representanter från de idag existerande barnkolonierna Västeråsgården och Björnögården. Biktdasset, där alla kollominnen ska samlas in, arrangeras i samarbete med Västmanlands läns museum och Film i Västmanland.

Tid och plats:

Vasaparken lördag 29 augusti klockan 12:00-18:00

Mer information:

Micke Björkbacka, projektledare, 073-779 45 18

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås