Gå direkt till innehåll
Kokpunkten - Månadens klimatsmarta företag

Pressmeddelande -

Kokpunkten - Månadens klimatsmarta företag

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete.  Månadens klimatsmarta företag är Kokpunkten. Det gamla ångkraftverket har förvandlats till ett actionbad med den allra senaste teknologin. Energismarta lösningar och hållbarhet genomsyrar verksamheten och nya projekt är på väg att genomföras.

– Actionbadet är bara en del av ett stort projekt med energi och hållbarhet som tema. Med det gamla ångkraftverket som ramverk vill vi skapa en arena för hållbarhetsfrågor, säger Håkan Östh, VD för Kokpunkten Fastighets AB. 

Tanken är att på ett innovativt och pedagogiskt sätt berätta om energi i allmänhet och om den senaste forskningen, men också knyta an till industrihistorien. Målgruppen är bred, allt från barn och unga till forskare och professorer inom hållbarhetsområdet. Hållbarhet har varit vägledande även under byggnationen. Den allra senaste tekniken för energiåtervinning, vattenrening, kemikalier och spillvärme har använts vid bygget av badet. 

Läs mer om Kokpunkten här:
http://ccvasteras.se/klimatsmarta-foretag/kokpunkt...

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete. 
www.ccvasteras.se

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021- 39 28 35
Kokpunkten, Johan Björkman, 021-448 55 00

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås