Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Iskonst från Jukkasjärvi när Västerås vinterparker uppmärksammas på lördag

På lördag anordnar Västerås stad ett nytt evenemang, Västerås i Vitt, i Stadsparken. Syftet är att fler ska upptäcka stadens parker även under vintertid. Huvudattraktionen är två iskonstnärer från ishotellet i Jukkasjärvi som formar stora isblock från Torne älv.

Under flera år har Västerås stad arbetat för att få fler västeråsare att besöka stadens parker med hjälp av allt från sommarbio och selfie-fotoställen till instagramkampanjer. Nu fortsätter satsningen med att även skapa evenemang under vintertid. Först ut är Västerås i Vitt – ett initiativ från Västerås stads stadsträdgårdsmästare Lars Wiberg.

– Det känns väldigt bra att detta blir av och kylan och snön kom lägligt i år. Nu hoppas vi att västeråsarna tar sig ut till Stadsparken och tar del av allt det roliga, säger Lars Wiberg.

De två isskulptörerna Lena Kriström och Nina Hedman från Jukkasjärvis världsberömda ishotell börjar isskulpteringen redan på fredag morgon. Vilka motiv de kommer skapa av de två meter höga isblocken uppfiskade från Torne älv är än så länge hemligt.

Program, lördag den 9 januari klockan 13-18 i Stadsparken:
Se isskulpturer och testa isskulptering (kl 13-18)
Gratis vinterbio på Västmanlands Teater (kl 13-18)
Gå på ljusvandring med Västerås stadsträdgårdsmästare Lars Wiberg (kl 15 resp 16)
Korv med bröd och varm choklad på Brasserie Stadsparken (så långt lagret räcker)
Utdelning av broddar från Intersport (så långt lagret räcker)

Intervjua iskonstnärerna
Iskonstnärerna Lena Kriström och Nina Hedman finns tillgängliga för intervjuer kl 11 fredag 8 januari. De finns på plats vid isblocken i Stadsparken.

Arrangörer
Västerås stad i samarbete med Västerås Citysamverkan, Brasserie Stadsparken, Intersport, Västmanlands fastighetsskötsel och Västmanlands Teater, Västerås.

För mer information, kontakta:
Lars Wiberg, stadsträdgårdsmästare, Tekniska kontoret, 021-39 28 94
Ulf Palm, kommunikationsstrateg, Tekniska kontoret, 021-39 26 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås