Följ Västerås stad

Invigningstur för barnen på Utanby- och Vasaparkens förskola

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2013 13:14 CET

Nu drar den mobila förskoleverksamheten igång även på Utanby- och Vasaparkens förskola i Västerås. Kom och var med ett gäng nyfikna förskolebarn inför deras första tur med den mobila förskoleavdelningen måndag 11 mars klockan 09.00 på Fiskartorget i Västerås!

Innan avresa kommer barnen bland annat att få gå igenom ett antal bussregler som de tillsammans med medarbetarna på förskolan har satt upp.

Om den mobila förskoleavdelningen
Det är en avdelning på förskolan, där en grupp barn och pedagoger åker med en ”förskolebuss” till intressanta platser där den pedagogiska verksamheten bedrivs, och som också är starkt kopplat till arbetet på den stationära förskolan.

Precis som på en vanlig förskola planerar personalen dagarna utifrån förskolans läroplan. Utevistelse är en stor del av dagen, liksom olika besök på platser som museum, bibliotek och naturreservat. Detta betyder att de tillbringar väldigt liten tid i själva bussen, högst 15-30 minuter enkel resa.

Förskoleavdelningen har plats för 20 barn och tre pedagoger, inklusive busschaufför. Den är specialtillverkad och utrustad med det mesta som finns på en vanlig förskola. I bussen finns bilbarnstolar, kök, kylskåp, torkskåp, skötrum, toalett, viloplatser och utrymme för personliga tillhörigheter.


Mer information 
Malin Jansson, förskolechef på Utanby- och Vasaparkens förskola,
021-39 03 10