Gå direkt till innehåll
Invånarna bjuds in till dialog om framtiden i Skultuna

Pressmeddelande -

Invånarna bjuds in till dialog om framtiden i Skultuna

5-15 februari finns Västerås stad och Mimer på Esbjörn Svensson plats i Skultuna. Invånare och media hälsas välkomna till dialog om framtiden i Skultuna.

En grupp med representanter från invånare, Skultuna kommundelsförvaltning och Mimer har tillsammans tagit fram olika möjliga scenarios utifrån två omvärldstrender; klimathot och polarisering. I invånardialogen förenklar vi dessa komplexa frågor till konkreta exempel på hur det kan bli i Skultuna. Vad kan vi alla göra tillsammans och vad blir varje individs roll i utvecklingen?

Det här är en stor satsning för att lyssna på invånarna och skapa förutsättningar för dialog och delaktighet. Efter invånardialogen kommer vi - tillsammans med representanter från invånarna - att prioritera aktiviteter som bidrar till Skultunas utveckling. Vi vill att fler invånare och aktörer är engagerade och deltar i samhällsutvecklingen.

I glasboxen på Esbjörn Svenssons plats finns inspiration till samtal om hur framtiden kan bli. Hur bor vi och vad äter vi i framtiden? Hur reser vi? Har vi något föreningsliv? Fokuserar vi på oss själva eller på varandra?

Media bjuds in att träffa politiker och förvaltningsdirektör följande tider, på Esbjörn Svenssons plats utanför Ica i Skultuna:

Jonas Cronert, nämndordförande Skultuna kommundelsnämnd

8 feb klockan 12.00-15.00 samt 16.30-19.00

Erik Johansson, tf direktör Skultuna kommundelsförvaltning

9 feb klockan 13.00-17.00

13 feb klockan 15.00-18.00

- Vi vill ge invånarna möjligheten att påverka utvecklingen av Skultuna kommundel. Det är viktigt att lyssna på vad de har för tankar om framtiden och det här är ett tillfälle till dialog, säger Jonas Cronert.

- Det händer stora och små saker i vår omvärld som påverkar Skultunas framtid och invånarna har en viktig roll i samhällsutvecklingen. Vi hoppas att många kommer och besöker oss. Det här är verkligen en chans att göra sin röst hörd, säger Erik Johansson.

Öppettider då representanter från Västerås stad och Mimer finns på plats:

5–15 februari; måndag-fredag 12.00-19.00, lördag–söndag 11.00-15.00

Kontakt:

Jonas Cronert, ordförande Skultuna kommundelsnämnd

jonas.cronert@vasteras.se

021-39 31 37

Erik Johansson, tf direktör Skultuna kommundelsförvaltning

erik.johansson@vasteras.se

021-39 38 89

Anette Lewén, kommunikationsansvarig Skultuna kommundelsförvaltning

anette.lewen@vasteras.se

021-39 16 38

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås