Gå direkt till innehåll
Elever på Rudbeckianska gymnasiet. Foto Pia Nordlander.
Elever på Rudbeckianska gymnasiet. Foto Pia Nordlander.

Pressmeddelande -

Internationella besök från flera länder på Rudbeckianska

Rudbeckianska gymnasiet har många internationella samarbeten och får regelbundet besök av ungdomar från andra länder, något som är mycket uppskattat. Vecka 5 och 6 har till exempel Naturvetenskapsprogrammet besök från sina vänskolor i såväl Jerusalem och Beijing men även andra program tar emot internationella besök nu.

- I takt med en ökad globalisering är kunskap och erfarenheter från andra länder en nyckelkompetens. På Rudbeckianska gymnasiet bedriver vi en mängd internationella projekt där våra elever genomför fältstudier och framför allt också tar emot elever i sina hem när de är hos oss på besök. Vi har en fantastisk vecka framför oss med besök från Toulouse, Jerusalem, Beijing och Reykjavik. Vår fina skola kommer att vara full av elever och personal som kommer att följa delar av undervisningen och göra en mängd studiebesök, både i Västerås, Uppsala och Stockholm, säger rektor Magnus Klingberg

Från Jerusalem kommer en rektor och två lärare samt 21 elever från en skola som heter College de Frers. Skolan har sin verksamhet i flera delar av Jerusalem och det finns både kristna och muslimska elever på skolan. Rudbeckianskas elever besökte Jerusalem i september 2016 och nu är det dags för de palestinska eleverna att besöka Västerås och bo hos eleverna på Naturvetenskapsprogrammet. Besöket pågår mellan den 30/1-6/2.

Samtidigt besöks Rudbeckianska av skolans vänskola i Beijing, Gungqumen middle school. Även här har Naturvetenskapsprogrammets elever varit på besök i höstas. De bodde också i familjer och gjorde många studiebesök. De kinesiska eleverna är på plats på skolan mellan den 2-9 februari.

Vill ni möta våra besökare?

Vi vill gärna inbjuda er att möta våra besökare på torsdag, den 2/2. För att boka tid för besök, kontakta Carina Sjöberg, 070- 8915796 eller carina.sjoberg@vasteras.se

Vill ni veta mer om Rudbeckianskas internationella arbete, kontakta Magnus Klingberg, magnus.klingberg@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås