Följ Västerås stad

Insamling till Fritidsbanken lördag 21 januari

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2017 16:33 CET

Snart öppnar Fritidsbanken i Västerås! Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsutrustning. Nu på lördag, den 21 januari, kommer det arrangeras en insamling av material till Fritidsbanken i Västerås. Allt med sport- och fritidsanknytning är av intresse och tas emot med stor tacksamhet.

Datum och tid: Lördag 21 januari, kl. 9.00 -15.00
Plats: Rocklundaområdet (parkeringen mellan Mimerhallen och Solid Park Arena) eller vid Fritidsbankens lokaler på Kokillgatan 1, Bäckby.
Några av stadens större föreningar är med och arrangerar insamlingen. Även en och annan kändis kan dyka upp!

Alla får låna och allt är gratis

Fritidsbanken har en tydlig värdegrund som innebär att alla får låna, allt är gratis och fokus är att bidra till en mer hållbar miljö genom att ta tillvara på prylar som andra kan ha glädje av. Lånetiden är två veckor, vilket gör att de inte blir en konkurrent till, utan snarare promotor för, föreningar och sporthandel.

- Jag är väldigt glad och stolt över att vi kan öppna Fritidsbanken här i Västerås! Det är en unik lösning som ger såväl barn som vuxna fina möjligheter att testa på olika idrotter och fritidsaktiviteter, säger Hans Stergel ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv. 

Passa på att rensa i förråd och garage

I förråd, garage och vindsutrymmen runt om i länet finns det mängder av sport- och fritidsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara skridskor, liggunderlag, fiskespön, skidor eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Fritidsbanken tar emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer. Vad som finns att låna i Fritidsbanken beror således helt och hållet på vilka saker som skänks.

Mer om Fritidsbanken i Västerås

Idén till Fritidsbanken, som lånar ut sport- och fritidsutrustning helt gratis, föddes 2013 i Forshaga kommun. Konceptet har därefter hunnit spridas sig till närmare ett trettiotal kommuner runt om i landet. Sala var först ut i Västmanland, men redan till sportlovet öppnar Västerås första Fritidsbank.

Fritidsbanken Västerås är ett samarbete mellan Västerås stad, Västmanlands Idrottsförbund och hyresvärden Castellum.

För mer information

Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv
Telefon: 076-200 79 20

Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef Västmanlands idrottsförbund
Telefon: 010-476 48 24

Johannes Hedlund, regional samordnare Fritidsbanken
Telefon: 010-476 42 61

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås