Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Innovative Sweden är äntligen här!

Visste ni att Sverige är ett av de mest innovativa länderna i världen? Visste ni dessutom att utställningen Innovative Sweden har turnerat sedan 2011 och besökt länder som USA, Canada, Brasilien, Kina, Tyskland, Japan och Korea? Nu landar den på expectrum.

– När en rad välkända innovationer har sitt ursprung i Västerås känns det självklart att utställningens permanenta plats blir hos oss på expectrum, säger Anna Sjödin, utvecklingschef expectrum.

Varmt välkommen till Innovative Sweden!

Kom och invig utställningen tillsammans med oss fredag 27 mars kl. 15.00–17.00.
På plats finns representanter från Svenska Institutet, innovatörer och inspiratörer.

Program

  • 15.00 Innovative Sweden på expectrum
  • 15.15 Inspiration med Donnie SC Lygonis som arbetar på KTH Innovation där han hjälper forskare och studenter att gå från idé till marknad. Utöver det driver han ett antal egna innovationsprojekt.
  • 16.00 Invigningstal av Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande.
  • 16.15 Rundvandring och mingel

Om utställningen
Både nutida och framtida svenska innovationer inom ICT, Life Science, Clean Technology och gaming finns med i utställningen. Målgruppen har främst varit forskare, innovatörer, studenter och entreprenörer, såväl som media och beslutsfattare. Det vill säga personer med intresse för innovationer.

Utställningen initierades av Svenska Institutet för att öka kunskapen om att Sverige är ett av de mest innovativa länderna i världen. Dessutom ville de visa att det finns idéer om hur vi kan möta morgondagens utmaningar.

Den internationella turnén startade på Standard University i Silicon Valley 2011 och avslutades 2014 i Asien där den tog sig från Jakarta i maj till Ho Chi Minh City i november. Nu vidgar vi målgruppen ytterligare och släpper in både grund- och gymnasieskola genom våra befintliga koncept riktade mot innovationer.

– Vi är otroligt stolta att få dela utställningen Innovative Sweden med er alla, säger Anna Sjödin.

Här anmäler du dig till invigningen.

För mer information:
Anna Sjödin, utvecklingschef expectrum, 021-39 21 08

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås