Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Informationsträffar för sommarlovsentreprenörer

Alla som går i 9:an eller på gymnasiet och är skrivna i Västerås kan själv eller tillsammans med en kompis prova på att driva eget företag i sommar. Alla är välkomna på  informationsträffar den 23 april klockan 17 och den 25 april klockan 16 på AMA Arbetsmarknad, Ingenjör Bååths gata 47, ingång T6, våning D (två trappor ovanför IT-gymnasiet).

Som sommarlovsentreprenör får man stöd att komma igång, utveckla idéer och support att genomföra dem. Sommarlovsentreprenörerna lär sig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt. De får ett startkapital på 2 000 kr, sedan är det upp till entreprenörerna att få pengarna att växa.

Alla som är mellan 15-19 år och skrivna i Västerås kan söka till Sommarlovsentreprenör 2012, sammanlagt finns det 50 platser. Sökanden från år 1 och 2 på gymnasiet prioriteras men alla ansökningar prövas.

Sommarlovsentreprenörerna börjar med en kickoff-vecka och avsluta med en slutceremoni i augusti innan skolstart. Första kickoff-veckan för 25 ungdomar är vecka 24. Andra kickoff-veckan för 25 ungdomar är vecka 25.

Mer information: Satu Kruse, 021-39 11 89, satu.kruse@vasteras.se 

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås