Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbjudan till utnämnandet av Västerås stads ungdomsentreprenörer 2021

Landshövdingen korar 2021 års Västerås Ungdomsentreprenör!

I projektet Västerås Ungdomsentreprenör har 24 ungdomar deltagit i en fysisk grupp och 15 ungdomar deltagit i en digital grupp. De har under sommaren fått prova på att driva ett eget företag. På torsdagen den 12 augusti hålls en avslutningsceremoni där landshövding Minoo Akhtarzand kommer att utse Årets Västerås Ungdomsentreprenör samt andra pristagare. Den 13 augusti kommer en avslutningsceremoni via Teams ske för den digitala gruppen.

Västerås Ungdomsentreprenör är nytt för i år, innan hette vi Sommarlovsentreprenörerna och det är elfte året vi arrangerar detta. Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 2500 kronor. Syftet med projektet är att ge ungdomar en möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör och förhoppningsvis därigenom väcka intresse för att starta ett eget företag i framtiden.

Media är välkomna att vara med, i mån av plats, under avslutningsdagen torsdagen den 12 augusti. Meddela deltagande till Anna Sköld eller Lucas Baunsgaard (se kontaktuppgifter nedan) senast onsdag 11 augusti. Media kan också få närvara via Teams med den digitala gruppen och får gärna intervjua någon ungdom om de så önskar.

Program:12 augusti

Ca kl. 11.30 Mingel på Stadshuset med endast ungdomarna, handledare och speciellt inbjudna. Lokal: Stadshusentrén samt foajén till Kommunfullmäktigesalen

Ca kl. 12.00 Prisutdelningar. Landshövding Minoo Akhtarzand, korar årets Västerås Ungdomsentreprenör. Tal framförs även av Carin Lidman, ordförande för Utbildning och- arbetsmarknadsnämnden. Lokal: Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Pga. rådande omständigheter kan vi inte vara så många så ceremonin kommer att livesändas för den som vill delta.

Program:13 augusti.

Ca kl. 13.00 Digitala gruppens presentationer. https://tinyurl.com/VUE-2021 .

Ca kl. 15.00 Digitala gruppens prisceremoni. https://tinyurl.com/VUE-2021 .


Kontaktuppgifter/mer information:

Lucas Baunsgaard, Jobbcentrum 021-39 25 97, lucas.baunsgaard@vasteras.se

Anna Sköld, Jobbcentrum 021-39 15 27, anna.skold@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås