Gå direkt till innehåll
Lagom till helgen öppnar vi isbanan på Stora Torget.
Lagom till helgen öppnar vi isbanan på Stora Torget.

Pressmeddelande -

Imorgon smygöppnar vi isbanan vid Stora Torget!

Under eftermiddagen, fredagen den 8 december, öppnar vi den nya isbanan för allmänhetens åkning. Allt är inte riktigt klart ännu, bland annat ska det kompletteras med skyltning. Men isen är riktigt fin för åkning, så välkommen hit för att ta en tur!

Isbanan som ägs och sköts av Västerås stad, är hela 350 kvadratmeter stor och öppen dygnet runt.

  • Det känns så härligt att isbanan är på plats. Här är det alltid allmänhetens åkning, vilket betyder att det är gratis och du behöver inte göra en förbokning för att få komma hit, säger Linnea Viklund, gatu- och parkchef i Västerås stad.
  • Ja, visst passar den bra här på torget! Det är roligt att den är större i år så att fler får plats att åka. Ett annat plus är att det är så nära till caféer och butiker om du vill värma dig en stund, säger Maria Martinsson, VD/Cityledare för Västerås Citysamverkan.

Välkommen på invigning!

Missa inte att vi kommer att hålla en festlig invigning nästkommande helg, lördagen den 16 december kl. 11.00. Vi bjuder bland annat på uppträdande, kaffe, saft och pepparkakor. Lars-Erik Nordin (V), ordförande i tekniska nämnden håller invigningstal. Håll utkik i Västerås citys sociala kanaler.

Presskontakter

Lars-Erik Nordin (V), ordförande i tekniska nämnden
Tel. 021-39 09 25, mejl lars-erik.nordin@vasteras.se

Maria Martinsson, VD/Cityledare vid Västerås Citysamverkan
Tel. 070-532 53 30, mejl maria.martinsson@vasterascity.com


Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås