Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ikväll utses vinnarna i Green IT Award och Offentlig chef

Onsdag och torsdag, 12–13 november, genomförs konferenserna Smart Summit och Offentlig chef på Aros Congress Center i Västerås. Ikväll är det prisutdelning för priserna Offentlig Chef 2014 (delades senast ut 2013) och Green IT Award 2014 (delades ut senast 2012).

Västerås stad arrangerar Smart Summit och tävlingen Green IT Award och är i år medarrangör för Offentlig chef.

Så här säger Mikael Lagergren, IT-direktör Västerås stad, om tävlingen Green IT Award:
– Vi brinner för att minska miljöbelastningen i samhället med hjälp av IT. Vi vet att det finns många bra produkter och tjänster hos privatpersoner, organisationer, företag och offentlig sektor. Vi tror också att det finns många spännande idéer. Därför har vi skapat en tävling där alla bidrag som handlar om minskad miljöbelastning med hjälp av IT är välkomna. Hela samhället vinner på detta. Tävlingen är vårt bidrag till ett öppet innovationsklimat.

Årets Green IT Award
Västerås stad har sedan länge ett omfattande miljö- och klimatarbete och vill skapa ett långsiktigt hållbart samhälle som kan ge många människor ett gott liv. För att stimulera och utveckla verksamhetsutveckling och arbeta med IT som miljöteknik initierade staden till en konferens, Smart Summit, och en tävling, Green IT Award. Detta är andra gången vi genomför tävlingen.

Årets Offentliga Chef
Priset tillfaller den chef inom den offentliga sektorn som får andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap motivera, engagera och inspirera sina medarbetare. Vinnaren utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingår i programrådet inför Offentlig Chef 2014. Förutom äran får vinnaren ett vackert pris och ett diplom.

Hålltider prisutdelningen onsdag 12 november på Aros Congress Center
Cirka 20.45 Prisutdelning Green IT Award
Cirka 21.20 Prisutdelning Årets Offentliga chef

För mer information
Anna Kelly, anna.kelly@se.pwc.com, 0709–29 39 22
Mikael Lagergren, mikael.lagergren@vasteras.se, 021–39 11 13

Pressbild och text om vinnare finns tillgänglig ikväll före midnatt. För pressbild och text mejla anna.kelly@se.pwc.com. Vinnare kan vara tillgängliga för intervjuer under torsdagen.

Läs mer här:
www.greenitaward.se
www.smartsummit.se
www.offentligchef.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås