Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Idag@www... Igår@Folkets park!

Ni tar plats i bänkarna 1899 och färdas genom 100 dramatiska år. Från Folket park spanar vi ut mot världen med tidens musik och dans i främsta rummet. Västerås Kulturskolas pedagoger presenterar Folkets park – ett musikprogram med livemusik för dig som är 65+.


Hur var det när det inte fanns internet eller innan det fanns tv eller radio? Och var hände det? Hur såg det ut? Hur lät det? Vad gjorde man? Vilka händelser präglade Västerås, Sverige och världen under historiens mest omvälvande århundrade – 1900-talet?

De svenska folkparkerna fyllde på många sätt samma behov som internet nu gör – med sociala nätverk, ”streamad” underhållning, skvaller, intriger, kunskaps-, diskussions- och nyhetsajter med mera – tillsammans med dans, konserter och föreställningar av alla olika slag.

Musikaliskt bjuds ni på en hejdlös mix av folkmusik, klassiskt, operett, jazz, rock, dansband, pop, visa, schlager/melodifestival och lite till.

Efter konserten tar vi en gemensam fika innan vi lyssnar till Anders Lif som föreläser om Västerås historia ur perspektivet Folkets park.

Datum och tid: Lördag 16 november kl 14.00
Spelplats: Växhusets teatersal
Längd: Cirka 2,5 timme, inklusive föreställning 70 minuter + fika och föreläsning
Biljettpris: 70 kronor, inklusive föreställning, fika och föreläsning

Förköp: Växhusets reception: måndag–fredag kl. 8.30–16.00  Förbokning: 021-39 10 15
Förköp: Kulturskolans expedition måndag–fredag kl. 8.00–12.00 och 13.00–16.00

Eventuella resterande biljetter säljs i samband med föreställningen.

Arrangör: Västerås kulturskola/Västerås kulturcentrum

För mer information:
Lars Jauring, 076-569 48 07, lars.jauring@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås