Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HBTQ-certifiering på Widénska 1 juni

Widénska har under 2016-2017 genomfört en HBTQ-utbildning i RFSL:s regi. Vi är nu glada att vara HBTQ-certifierade. Därför bjuder vi in till certifieringsceremoni. Media hälsas varmt välkomna till ceremonin.

Tid: 1 juni kl. 14.30

Plats: Widénska gymnasiet, Vedbovägen 1, Västerås

Under ceremonin hissar vi regnbågsflaggan och bjuder på regnbågstårta medan vi lyssnar till tal av:

Carin Lidman, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Annika Östling-Sandgren, rektor Widénska

Emelie Jönsson, RFSL

HBTQ-certifieringen genomsyrar såväl skolans psykiska som fysiska miljö och utbildningen har berört allt från vilken litteratur som används, språkbruk på skolan men även hur logotypen för skolan ser ut.

– Vi är jätteglada över att alla våra medarbetare har genomfört utbildningen och känner att den har haft stor betydelse för hur vi agerar i vardagen. Vi ser också att utbildningen kommer kunna inspirera alla våra samarbetspartners inom idrotten, men också övriga gymnasieskolor i Västerås, säger rektor Annika Östling-Sandgren.

Även alla idrottslärare på de kommunala gymnasieskolorna har gått utbildningen. Parallellt har RFSL genomfört föreläsningar för samtliga medarbetare på de kommunala gymnasieskolorna, vilket naturligtvis leder till än större genomslag för HBTQ-frågor i skolvardagen.

För mer information se http://www.vasteras.se/widenska

Har du några frågor, kontakta gärna rektor Annika Östling-Sandgren, 021-39 80 14 eller projektledare Louise Boudin, 021-39 45 94.

Varmt välkommen att fira med oss!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås