Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Har du besökt Vallbyania?

Under våren har alla barn kunnat följa det spännande barnprogrammet Ylvania i Bolibompas Superlördag på SVT. På Norra Vallbyskolan blev eleverna så inspirerade att de skapade sitt eget Vallbyania.

Ylvania är en plats där karaktärerna är skapade av barn och där en spännande saga utspelar sig. Landskapet gjort av glasspinnar, tändstickor och toapappersfigurer bjuder på en spännande saga. Där finns, drakar, modiga systrar och kampen för det goda. Det speciella med sagan om Ylvania är att barnen själva kan styra det spännande äventyret på SVT:s webb.

På Norra Vallbyskolan blev barnen i förskoleklassen så inspirerade av Superlördag och det fantastiska Ylvania att de bestämde sig för att göra ett eget Vallbyania. Barnen tog med sig eget materia till skolan och byggde upp sin egen värld, Vallbyania där alla Vallbyiter bor. Kreativiteten, glädjen och elevernas förmåga att samarbeta har inte undgått någon vuxen på Norra Vallbyskolan.

- Barnen är så stolta över vad de skapat! Ett praktexempel på entreprenöriellt lärande som kommer från barnen själva, säger Ingrid Ivarson rektor på Norra Vallbyskolan

Den 11 juni klockan 10.15 kommer eleverna även att framföra en teater som bygger på samma tema som Vallbyania. Berättelsen utspelar sig i ett land lång, långt borta och handlar om sökandet efter en skatt. På vägen genom landet visar sig dansare och karaktärer hämtade från Vallbyania. En rolig och inspirerande föreställning som bygger på elevernas egna idéer, inspirerade av Ylvania från SVT.

Mer information:
Ingrid Ivarson, rektor på Norra Vallbyskolan
021- 39 76 18

Carina Tillenius, lärare i förskoleklassen
021-39 76 56

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås