Gå direkt till innehåll
Håll lågan vid liv! Västerås stad och Kvinnohuset bjuder in allmänheten och media till en ljusmanifestation.

Pressmeddelande -

Håll lågan vid liv! Västerås stad och Kvinnohuset bjuder in allmänheten och media till en ljusmanifestation.

Den 25:e november mellan 17.00 - 19.00 anordnar Västerås stad tillsammans med Kvinnohuset en ljusmanifestation i Vasaparken. Ljusmanifestationen hålls för att uppmärksamma FN-dagen mot våld mot kvinnor. Vi bjuder in både allmänheten och media för att närvara och tända ett ljus för att uppmärksamma dagen.

Den 25: november anordnar Västerås stad, tillsammans med kvinnohuset i Västerås, en tyst ljusmanifestation för att uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Manifestationen kommer att hållas mellan 17.00 - 19.00 i Vasaparken utanför stadshuset.

Från och med 1999 har den 25:e november varit FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad orange day. Dagen instiftades som en påminnelse om FN:s deklaration om avskaffande av våld mot kvinnor. Våld mot kvinnor är inte bara problematiskt i sig, det är också ett hinder för att uppnå social, juridisk, politisk och ekonomisk jämställdhet.

Manifestationen anordnas under en vecka fri från våld och vi välkomnar alla att komma förbi Vasaparken den 25:e november och tända ett ljus för alla kvinnor som blir utsatta för våld.

Kontakt:

Katrin Fardish, strateg jämställdhet och våldsprevention, Västerås stad
Telefon: 021-39 33 40
Epost: katrin.fardish@vasteras.se

Niquita Karlsson, kommunikationsansvarig, Kvinnohuset Västerås
Telefon: 021-12 70 10
Epost: nk@kvinnohuset-vasteras.org

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås