Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gymnasieelever möter författare

Den 10 februari ges gymnasieeleverna på Västerås stads kommunala gymnasieskolor en unik möjlighet att träffa en författare. Då besöks skolorna av Arkan Asaad, författaren till den hyllade romanen ”Stjärnlösa nätter” som utkom 2011. Arkan Asaad är nu aktuell med sin nya bok ”Blod rödare än rött”.

”Stjärnlösa nätter” handlar om en ung kille som tvingas att gifta sig med sin kusin och vad som händer när han bryter upp från äktenskapet. Boken belyser frågor som val, skuld, förlåtelse och förståelse för andra människor och deras situation.

Föreläsningstider och platser
Kl. 09.30-11.00 hålls en föreläsning i aulan i Wenströmska byggnaden på Vedbovägen 1.
Kl. 13.30-15.00 hålls en föreläsning på scenen på Carlforsska gymnasiet.

Människors rätt att göra egna val
Arkan Asaads böcker belyser människors rätt att göra egna val. En rätt som är viktig för alla människor, gamla som unga, oavsett om det handlar om val av utbildning, livspartner eller middagsmat.

– Jag och Sara Snees, som båda är lärare i svenska, var själva och lyssnade till Arkan Asaad förra våren och tyckte att han var väldigt engagerad och intressant att lyssna till. Våra elever ser väldigt mycket fram emot att få träffa honom. Att träffa en författare är inget de flesta elever gör och vi är glada att kunna erbjuda dem den här möjligheten, som vi hoppas ska inspirera dem, säger Carina Backsell, lärare och ämnesmentor i svenska, Wijkmanska gymnasiet.

För mer information
Carina Backsell, lärare och ämnesmentor i svenska, Wijkmanska gymnasiet, 021-39 91 39 eller 073-867 46 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås