Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gratis cirkus- och filmkollo på Råby

Det nyöppnade kultur- och fritidscentret KNYTPUNKTEN vid Fredriksbergsbadet på Råby invigs i höst. Men redan i sommar tjuvstartar man med flera olika aktiviteter. Det blir cirkus- och filmkollo för barn 10–12 år samt workshops för barn 6–9 år.

Badet har öppet den 16 juni–10 augusti och under den tiden finns kiosk- och caféservering samt simskola. Vissa veckor erbjuds nu även dagkollo för barn 10–12 år, en vecka per barngrupp. På förmiddagarna får barnen prova på cirkus alternativt film, på eftermiddagarna är de välkomna att utnyttja badet.

I början av sommaren, 30 juni–4 juli respektive 7–11 juli, erbjuds cirkuskollo. Pelle Holst från Gycklargruppen TRiX och hans sommargycklare håller i cirkusskola varje dag kl 10–12. Resultatet av veckans arbete blir en föreställning, som framförs på Fredriksbergsbadet på sista dagens eftermiddag, 4 juli respektive 11 juli kl 13.00. Lunch ingår i detta dagkollo liksom gratis tillträde till badet varje eftermiddag. (Bad sker på föräldrarnas ansvar, utan ledare.)

Längre fram på sommaren, den 28 juli–1 augusti, erbjuds filmkollo. Under ledning av Hugo Catolino från Västerås kulturcentrum arbetar barnen varje förmiddag kl 9.30–11.30 med att göra en egen film, från manus över inspelning till klippning. Här ingår inte lunch, men väl gratis tillträde till badet varje eftermiddag, på föräldrarnas ansvar. Alla tre kolloveckorna är helt gratis.

För yngre barn, 6–9 år, ordnas workshops i cirkus på eftermiddagarna under samma tid som cirkuskollo och workshops i film den 4–8 augusti kl 9.30–11.30. Här sker anmälan i första hand via fritidshemmen.

Omkring 400 barn har antagits till Västerås stads olika koloniverksamheter med och utan övernattning, på Björnöborg, Västerås och Ängsö. Dessvärre har ungefär lika många barn blivit utan plats där. Även 4:e teaterns teaterkollo är mer än fulltecknat. Dagkolonierna vid Fredriksbergsbadet kan bli ett välkommet komplement. Förhoppningen är att särskilt barnen i de västra stadsdelarna ska hitta till kulturkollona och njuta av en inspirerande sommarlovsvecka.

Mer information, bland annat om hur man anmäler sig, och pressbild finns att ladda ner under bilder och dokument nedan.

För mer information:
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65
Jonas Pettersson, jonas.pettersson@vasteras.se, 021-39 23 66 (cirkuskollo)
Hugo Catolino, hugo.catolino@vasteras.se, 021-39 16 88 (filmkollo)


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås