Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fyra unga Västeråskonstnärer ställer ut på Culturen

Den 19 mars öppnar Maskopi, en utställning med fyra unga Västeråskonstnärer, på Culturen.


Vernissage: 19 mars kl 19.00–21.00
Utställningsperiod: 19 mars–4 april
Plats: Culturen i Kopparlunden, Torget samt Utställningshallen U1, vån 3, Sintervägen 6.

Utställningen är tvådelad. I Utställningshallen U1 på våning 3 i Culturen ställs enskilda verk ut med det senaste från respektive konstnärs utforskningar med exempel på måleri, teckning och foto. För Simon Nilsson och Christoffer Söderlund är detta en debututställning. Marcus Ivarsson har tidigare ställt ut på bland annat Kaz Galleri och Västerås Konstmuseum och frilansar som serietecknare och illustratör. Dan Wid har tidigare bland annat ställt ut på Konstnärsföreningen och går fjärde året på Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

På Torget i Culturen visas ett gemensamt verk Sällskapsresan,som består av 800 teckningar i A5-format. Konstnärerna beskriver Sällskapsresan som "en övning i att leka som vuxen, att skapa utan att värdera, att lokalisera var gränserna går och vilka gränser som behöver trädas över".

I skapandeprocessen av verket har tecknandet tidsbegränsats för att undvika överarbete och personligheter fått lämnas åt sidan till förmån för det kollektiva, fria associerandet. "Allt har varit tillåtet, för allt existerar runt oss som tillgängligt livsmaterial", säger konstnärerna.

I och med Sällskapsresan har den nya konstriktningen True Art skapats. "True Art vill fungera som en välbehövlig katarsis i denna ängsliga tid", säger konstnärerna.


För mer information:
Konstnär Marcus Ivarsson, 070-735 31 31
Rolf Kumlin, Västerås kulturcentrum, 021-39 21 24

Utställningen arrangeras av Simon Nilsson, Christoffer Söderlund, Marcus Ivarsson och Dan Wid med stöd av Västerås kulturcentrum, ABF och Culturen.

Pressbild finns att ladda ned under relaterade bilder nedan: Del av det gemensamma verket Sällskapsresan, (c) Maskopi 2013

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås