Gå direkt till innehåll
Frukostpåsen gav utmärkelsen Årets Sommarlovsentreprenörer

Pressmeddelande -

Frukostpåsen gav utmärkelsen Årets Sommarlovsentreprenörer

I sommar har 20 unga killar och tjejer fått chansen att driva egna företag som ett alternativt sommarjobb. I fredags utsåg Svenskt Näringsliv Maja Palmér Walther och Amanda Isaksson till Årets Sommarlovsentreprenörer.

 Idén bakom företaget Frukostpåsen bygger på att många människor varken har tid eller lust att äta frukost tidigt på morgonen. Istället levereras frukosten direkt till arbetsplatsen. Skaparna av företaget heter Maja Palmér Walther och Amanda Isaksson och i fredags tog de emot utmärkelsen med följande motivering: 

”Med en värdeskapande produkt och en enorm medvetenhet om kraften bakom nätverkande har Årets Sommarlovsentreprenörer skapat ett imponerande helhetskoncept. Lägg sedan till en tydlig affärsmodell enorm entusiasm, mod i en tjänstebransch med stor utvecklingspotential”

Sommarlovsentreprenör är en metod som redan har använts på flera ställen i landet men för Västerås är det en nyhet. Deltagarna fick själva välja vad de vill arbeta med och de nystartade företagen har sysslat med allt från företagsnätverk till skylttillverkning.

Syftet med projektet är att ge ungdomar ett alternativ till traditionella sommarjobb och på så vis minska ungdomsarbetslösheten under sommarferierna på lång sikt.

 Mer information

Göran Thunberg, utvecklingsstrateg, Vuxenutbildningscentrum, 021-39 17 47
Hanna Lundberg, projektledare, 073-670 24 72  

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås