Gå direkt till innehåll
Fritidsgårdar ordnar årets fest - iParty 2016!

Pressmeddelande -

Fritidsgårdar ordnar årets fest - iParty 2016!

Fredag 13 maj kl 20–24 bjuder fritidsgårdarna in till årets fest, iParty 2016. Alla unga från högstadiet upp till 17 år är välkomna till Bjurhovda fritidsgård för att lyssna på artisten Cherrie och dansa till DJ Moses. Fri entré.

– Vi valde Cherrie som artist i år, eftersom vi gillar hennes musik så klart, men också för att hon är en bra förebild, säger Patrik Johansson, enhetschef för fritidsgårdarna i östra Västerås. Cherrie har en ödmjuk ton men speglar samtidigt i sin musik det utanförskap som existerar i Sverige och som många ungdomar kan känna igen sig i.

Efter att två år i rad haft manliga artister (Panetoz, Fantom Lovins) var det också en självklarhet att det skulle vara en kvinnlig artist den här gången.

Det är tredje året i rad som iParty arrangeras och det har tidigare varit lyckade arrangemang. En anledning är att kvällen fyller ett behov som fritidsgårdarna uppmärksammat – en fest för Västerås ungdomar som sticker ut lite extra, med livemusik och tävlingar. En annan anledning kan vara att ungdomarna själva är med i planering och genomförande.

– Vi bollar alltid våra idéer med ungdomarna på gårdarna, berättar Patrik Johansson. När det gäller iParty har de varit med och tyckt till om allt från val av artist till utformningen av själva kvällen.

Ungdomarna på fritidsgårdarna får vara med och marknadsföra arrangemanget, och de får också hjälpa till under själva iParty-kvällen med allt från entré och garderob till artistmottagande, riggning av ljud och ljus med mera.

De som planerat årets fest är ungdomar och personal på Västerås stads fritidsgårdar på Bjurhovda, Viksäng och Irsta tillsammans med fritidsgården som kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo driver.


Mer information:
Patrik Johansson, enhetschef för Fritid Öster, Västerås stad, 021-39 19 82
Alexander Markianos, fritidsledare, Viksängs fritidsgård, 021-39 08 34

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås