Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Framtidens Da Vinci ska utbildas i Västerås

Idag saknas tvärvetenskaplig kompetens mellan pedagogik och teknik inom svenska kommuner. Konsekvensen blir i många fall bristande effektivitet och frustrerade IT- och verksamhetschefer. För att råda bot på situationen startar Västerås stad en ny utbildning i samarbete med utbildningsföretaget PwC. 

– Det här är en viktig utvecklingsfråga för kommunal verksamhet inför framtiden. Men det krävs omställning och benägenhet till förändringsvilja. Om vi ser det ur Västerås perspektiv har vi genom vår outsourcing av IT-driften fått mera fokus på verksamhetsutveckling. Det kan se olika ut bland kommunerna, men det gäller att lyfta IT:s roll i värdekedjan säger Mikael Lagergren, e-strateg i Västerås stad.

Om utbildningen IT och verksamhet

- Målet är att skapa förutsättningar för en modern kommun med nya sätt att möta medborgare och företag, och där IT och verksamhet utvecklas kostnadseffektivt utifrån beprövade kunskaper och metoder.
- Genom kursen stärks kommunerna genom att utveckla medarbetare. När kommunernas IT och verksamhet är i balans, blir de även mer attraktiva arbetsgivare. Kursdeltagarna får dessutom en fördjupad förståelse för kommunens uppdrag och medborgares behov samt de lär sig leda effektivt i förändring och med praktiska verktyg.
- Kursen är framtagen utifrån behov som identifierats i Västerås stad och genomförs tillsammans med PwC, som har lång erfarenhet av förändringsarbete i kommuner kopplat till IT-styrning och verksamhetsutveckling, organisationsöversyner och ny kompetens hos personalen.

För mer information:

Mikael Lagergren, e-strateg Västerås stad Tel: 021-39 11 13,
e-post:mikael.lagergren(at)vasteras.se

Anna Kelly, ansvarig för utbildningen, PwC Tel: 010-213 39 22,
e-post: anna.kelly(at)se.pwc.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås