Gå direkt till innehåll
Summer Jam 2016 med både fotboll och basket på Bäckby torg inleder sommarlovet.
Summer Jam 2016 med både fotboll och basket på Bäckby torg inleder sommarlovet.

Pressmeddelande -

Fotboll och basket inleder sommarlovet på Bäckby

För femte sommaren i rad arrangeras fotbolls- och basketturneringen Summer Jam på Bäckby torg. Turneringen inleds med basket, torsdag 16 juni kl 14-20, och följs upp med fotboll, fredag 17 juni kl 14-20. Alla åldrar är välkomna. 

Redan 2011 startade Summer Jam som en avslutning på skolan och som startskott på sommarlovet.

- När skolan slutar är det många ungdomar som vill ha något att göra och denna turnering har visat sig mycket lyckad, säger Helen Sangemark, Västerås stads samordnare på Bäckbyhuset. Glädjen av arrangemanget skapar en härlig sommarkänsla för hela Bäckby.

Turneringen spelas i en bur (precis som Fifa Street), för fotboll med tre utespelare och en målvakt. Killar och tjejer i samma lag. Max 5 spelare i varje lag. Lag anmäls via fritidsgården eller fripunkt.se, senast onsdag 15 juni. Domarna kommer särskilt att uppskatta gott humör. Det kommer även att finnas en kiosk som Bäckbygårdens tjejgrupp jobbar i.

- Naturligtvis blir det fina priser för de som kommer upp på pallen, säger Helen Sangemark.

Turneringen arrangeras av Bäckby fritidsgård, Västerås stad, i samarbete med Mimer. Vill du veta mer, kontakta Hussein Qasim på Bäckby fritidsgård, tel: 070-055 04 24.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås