Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt kampanj för att minska matsvinnet

Miljö-och hälsoskyddsförvaltningen i Västerås stad fortsätter kampen för att minska matsvinnet. Konceptet med doggybag som ska underlätta för matgästerna att ta med sig resterna hem pågår för fullt ute bland deltagande restauranger. Dessutom genomför staden en omfattande informationskampanj. Ikväll går ett seminarium om matsvinn av stapeln på Aros Congress Center. 

- I genomsnitt slänger varje västeråsare 72 kg mat per år. Från stadens sida vill vi göra något för att bryta den trenden. Seminariet är en viktig pusselbit i vår kampanj där vi får chansen att gå på djupet kring frågan om matsvinn. Förhoppningen är att besökarna kommer ta med sig en djupare insikt om det faktiska problemet, säger Carina Tunner, projektledare för GoBag.

Seminariet
Seminariet går av stapeln måndagen den 26 november, kl. 17.30 - 20.00 på Aros Congress Center och det är fri entré.  Medverkar gör artisten Dogge Doggelito, Tv-kocken Magnus Svensson och Sanna Due från Naturvårdsverket.  Syftet med seminariet är att ta ett större grepp kring frågan om matsvinn både vad gäller miljö- och klimataspekter men även ur ett samhällsperspektiv.

GoBag
Kampanjdelen riktad mot restaurangerna handlar om att tillhandahålla GoBags (doggybags), skyltar och informationsmaterial. Detta är första året GoBag genomförs och det ett tjugotal restauranger som nappat på erbjudandet att vara med. Nästa år planeras en fortsättning på kampanjen för att få fler restauranger att erbjuda sina gäster GoBag. 

Mer information:
C
arina Tunner, projektledare för GoBag, Västerås stad,
021 – 39 13 49 och carina.tunner@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås