Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Folkmusikgruppen Drummel på Västeråsbesök

Strax efter midsommar kommer folkmusikgruppen Drummel till Västerås och gör hela 13 framträdanden på fyra dagar. De spelar och sjunger svängig folkmusik, mestadels från Sverige, men även från Irland, Finland och Norge.

Folkmusikgruppen Drummel består av fyra grabbar från södra Hälsingland på dragspel, fiol, slagverk och sång. Gruppen finns egentligen bara på sommaren, då de ger sig ut på turné genom Sverige. I Västerås är de alltid lika välsedda gäster som möts av en entusiastisk publik varhelst de uppträder.

Här är några av gruppens framträdanden i Västerås – välkommen att följa med på en musikalisk resa med fart, fläkt och spelglädje:

  • 24 juni kl 16:30 Skallbergets Mötesplats, Karlfeldtsgatan 20
  • 26 juni kl 13:30 Karlslunds mötesplats, Skultunavägen 9B
  • 26 juni kl 15:00 Parkgården, Kvistbergavägen 10A
  • 27 juni kl 18:10 Dansbanan, Cityfestivalen, Torggatan (Sigmatorget)

Vid spelningen under Cityfestivalen – den sista innan gruppen drar vidare till Uppsala – medverkar även Västerås Folkdansgille. Alla välkomnas upp på dansgolvet!

För mer information kontakta:
Johannes Leffler, 076-147 16 71, johannes.leffler.ljungkvist@hotmail.com

Arrangör: Västerås kulturcentrum.

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås