Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Folkmusikgruppen Drummel på välkommet återbesök i Västerås

Varje sommar turnerar Folkmusikgruppen Drummel några veckor i Mälardalen och den 23 – 25 juni är det dags för ett nytt besök i Västerås. Det blir tio framträdanden runt om i staden, varav hälften utomhus på dansbanor, i parker och på Cityfestivalen.

- Vi har i fem års tid under sommaren åkt runt till spelplatser i Bollnäs, Uppsala, Västerås och Stockholm. Målet är att göra det så enkelt som möjligt genom att spela helt akustiskt och spela där arrangörerna vill ha oss, berättar Johannes Leffler-Ljungkvist i gruppen.

Bandet består av fyra killar i 25-årsåldern som spelar svensk, finsk och irländsk traditionell folkmusik. De träffades genom folkmusiklinjen vid Bollnäs folkhögskola, Sveriges främsta utbildning för spelemän. Instrumenten de trakterar är fiol, gitarr, dragspel, slagverk och sång. Publikkontakten är viktig, killarna pratar och skojar gärna på scenen och det finns utrymme för att sjunga med, dansa eller önska en låt.

- Som personer så har vi alla nära till skrattet, säger Johannes. 

 - Vi får ofta höra att publiken kommer ihåg oss från tidigare år, vilket är roligt och visar att idén är ett vinnande koncept.

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås