Gå direkt till innehåll
Första spadtaget för Blåsbo nya konceptförskola

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Blåsbo nya konceptförskola

Media hälsas välkomna till första spadtaget för Blåsbo förskola på fredag den 10 november klockan 13:00, Vasagatan 67 i Västerås.

Behovet av förskoleplatser är stort i Västerås. För att kunna erbjuda alla barn i Västerås en förskoleplats har kommunen valt att satsa på konceptförskolor. Byggtekniskt betyder det att vi bygger samma byggnad på flera ställen i Västerås med olika fasader och utemiljö. Kostnaden beräknas till cirka 70 miljoner kronor.

Västerås stad har valt formen konceptförskola eftersom det bara behöver göras en projektering för byggnaden, men ändå får fler förskolor. Det spar tid och pengar och är lättare och billigare för staden att genomföra, samtidigt som man säkerställer en hög kvalite. 

Medverkar gör Jazmin Pettersson (S), ordförande i tekniska nämnden, Magnus Edström (MP), ordförande i fastighetsnämnden, Yvonne Carehag Gustafsson, verksamhetschef för förskoleverksamheten vid barn- och utbildningsförvaltningen, barn från förskola i närheten och konsulter.

Tid:
Fredag 10 november, klockan 13.00

Plats:

Vasagatan 67, Västerås

Mer information:
Patrik Widerönn, byggprojektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, 021-39 16 62, patrik.widerönn@vasteras.se

Yvonne Carehag Gustafsson, verksamhetschef för förskoleverksamheten vid barn- och utbildningsförvaltningen, 021-39 18 28
yvonne.carehag.gustafsson@vasteras.se 

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Relaterat innehåll

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås