Följ Västerås stad

Förskolor och skolor i Skultuna får utlandsbesök

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2013 09:00 CEST

Med start på lördag får förskolor och skolor i Skultuna kommundel besök från Nederländerna och Frankrike. Besöket är en del i det EU Comeniusprojekt som startade höstterminen 2012.

Gästerna, som kommer  från skolor i i Noordwijk i Nederländerna och i Talence, Bordeaux i Frankrike, anländer den 1-2 juni och reser den 5 juni. De kommer att besöka alla deltagande förskolor och skolor i Skultuna kommundel och även få en guidad tur i Västerås. Brännboll, frågesport, utflykt till Vallby friluftsmuseum och till Skultuna Messingsbruk är några av de aktiviteter som står på programmet.

Rödluvan och vargen har varit ett av de teman som barnen har fått jobba med i projektet. På måndag 3 juni klockan 09.15 kommer klass 3b och 4b från Tibbleskolan att framföra en Rödluvan och vargen-musikal.

– Det här ska bli väldigt roligt. Comeniusprojektet är ett sätt för eleverna att få nya erfarenheter och en inblick i hur barn och unga har det i andra länder, säger Peter Håkansson, Tibbleskolans rektor. 

Lyssna, skapa och framföra musik
Projektet Where words fail, music speaks finansieras av EU-bidrag och håller på i två läsår. För närvarande deltar Sverige, Nederländerna och Frankrike i projektet.

Från Skultuna och Sverige deltar grupper från Romfartuna förskola och Skogsgårdens förskola, klasserna Fa, 1b, 3b och 4b från Tibbleskolan samt klasserna 51 och 52 från Persboskolan.

I projektet uppmuntras och motiveras barnen till att lära sig fraser på andra språk. De ges möjlighet att lyssna på, skapa och framföra musik. Genom sånger, rim och ramsor från de olika länderna ska barnen utveckla nya språkliga förmågor.


För mer information: 
Peter Håkansson, rektor Tibbleskolan, 021-39 38 72, peter.hakansson@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad