Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förnyad status som Fairtrade City

Västerås stad har fått förnyad status som Fairtrade City. Ett år efter diplomeringen har engagemanget för rättvis handel och etisk konsumtion gett resultat.
– I Västerås är det enkelt att göra medvetna val genom sin konsumtion, säger Linda Ålrud på Fairtrade Sverige som godkänt omdiplomeringen.

För att förnya statusen som Fairtrade City behövde Västerås stad verifiera att utbudet av Fairtrade produkter förbättrats sedan förra året. Skolor, arbetsplatser, butiker, kaféer och restauranger har fått redovisa hur stor del Fairtrade produkter de konsumerat under 2011.

I Västerås är det 95 privata arbetsplatser och 36 offentliga som erbjuder Fairtrade-märkt till sina anställda. Dessutom är det 57 butiker och serveringsstället som har Fairtrade i sitt utbud.   

– Jag är jätteglad för att alla har hjälpt till att Västerås får behålla sin status som en Fairtrade City, säger Axum Alvarez Gandolff, projektledare för Fairtrade i Västerås.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer.

Den 12 maj är det World Fair Trade Day. Dagen då människor världen över sätter rättvis handel i fokus och firar.
Västerås Fairtrade City kommer att arrangera aktiviteter riktade mot caféer, restauranger och butiker som konsumerar eller erbjuder Fairtrade produkter.


För mer information kontakta:
Axum Alvarez Gandolff, projektledare för Fairtrade City i Västerås, telefon 021-39 26 69

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås