Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förändringar för stadens fritidsgårdar, fritidsklubbar och familjecentrum

I fredags gick regeringen ut med nya rekommendationer som bland annat innebar att all verksamhet som bedrivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändiga ska stängas ned omedelbart och till 24 januari.

Detta innebär att from idag måndag så stängs stadens fritidsgårdar och öppna förskolor. Fritidsklubbarna för 10-12 åringar har fortsatt öppet för de barn som inte har någon vårdnadshavare hemma.

Fritidsledarna kommer istället arbeta uppsökande ute i bostadsområdena och familjecentrum fortsätter att utveckla olika former av individuellt stöd till familjer och vårdnadshavare. Föräldratelefonen (021-39 19 20) är fortsatt bemannad alla helgfria vardagar kl 10-12. Även familjerådgivningen fortsätter som vanligt.

-Våra verksamheter har fått mycket positiv respons från barn, ungdomar och familjer på att vi har haft fortsatt öppet under pandemin. Vi har lyckats nå de som verkligen behöver oss. Även om vi nu tvingas stänga vissa verksamheter så kommer vi fortsätta arbeta för att stödja och nå de som behöver oss. Det gör vi genom både uppsökande verksamhet men också olika former av stöd till familjer och vårdnadshavare, berättar Åsa Sundgren Häggberg, verksamhetschef för Fritid och Förebyggande.

För mer information, kontakta:

Åsa Sundgren Häggberg, verksamhetschef Fritid och Förebyggande (Kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen)

021-39 29 32, asa.sundgren.haggberg@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås