Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

För sjunde året i rad arrangerar vi Try it IDA

Västerås föreningsliv och Västerås stad, i samverkan med Bostads AB Mimer och Västmanlands lokaltrafik, VL, presenterar för sjunde gången stolt barn och ungdomsevenemanget Try it IDA.

Under vecka 32 och 33 samlas barn och ungdomar i 10-15 års åldern från hela Västerås på Swedbank park, Rocklunda, för att ta del av kultur- och idrottsaktiviteter.

Det unika med evenemanget är dels dess storlek, förra året deltog närmare 500 olika barn och ungdomar, dels att det är stadens föreningsliv tillsammans med Västerås stad som möjliggör denna satsning för alla som är intresserade, kostnadsfritt och anmälningsfritt. Det är ett evenemang som lockar lika många flickor som pojkar och som når många ungdomar som inte har någon hobby eller något att göra i slutet på sommaren.

Ingen föranmälan behövs, det finns ingen övre gräns på antalet barn som kan tas emot.  Ledare är 26 ledarutbildade gymnasieungdomar som genom kommunens sommarjobb ansökt om att få vara ansvariga för aktiviteterna på plats. Try it IDA samordnas av företrädare från kommunens fritid och förebyggande verksamhet. 14 olika föreningar deltar med 16 olika verksamheter.  De aktiviteter som erbjuds är musik, scouting, dans, fotboll, rugby, skate och BMX, innebandy, handboll, MMA, hapkido, kendo, teater, live, basket, skapande verksamhet och radiostyrda bilar.

VL sponsrar med gratis bussresor till och från evenemanget och Mimer med gratis vattenflaskor och nyckelband.


För mer information 
Mikael Thunblom, IDA-enheten, telefon 021-39 30 85
Carl Gynne, Förebyggarcentrum, telefon 021- 39 84 08


Webbplats

www.tryitida.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås