Gå direkt till innehåll
Midsommarfirandet på Vallby Friluftsmuseum är alltid välbesökt. Foto: Katarina Frost
Midsommarfirandet på Vallby Friluftsmuseum är alltid välbesökt. Foto: Katarina Frost

Pressmeddelande -

Fira midsommar på Vallby Friluftsmuseum

På Vallby Friluftsmuseum har man firat midsommar sedan 1920-talet. Varje år vallfärdar mängder av glada midsommarfirare till museet för att tillsammans fira en av de mest omtyckta högtiderna.

-På museet finns alla förutsättningar för en stämningsfull midsommar, säger Katarina Frost, museichef. De äldre timmerhusen, de vindlande gärdesgårdarna och de doftande höhässjorna på ängen skapar en härlig inramning till midsommarfirandet.

Förra året valde man att tidigarelägga midsommarfirandet, vilket föll väl ut. Tiderna blir desamma även detta år på midsommarafton, fredag 23 juni: klockan 13.30, blir det sång, dans och lek kring majstången, under ledning av Västerås Folkdansgille. Alla danssugna är välkomna att skutta runt till Små grodorna, Vi äro musikanter och de andra klassiska visorna.

När man har dansat sig trött, kan man sitta ner och njuta av folkdansuppvisningen med Västerås Folkdansgille som börjar klockan 14.15.

Det är öppet i flera av museimiljöerna, liksom hos konsthantverkare och restaurang. På torget kan man inhandla brända mandlar.

Parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade. Ta gärna buss, cykel eller samåk med andra.

För mer information, vänligen kontakta:
Katarina Frost, museichef, 021-398078, katarina.frost@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås