Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Film, radio, poesi, skräck, teater, konsert, workshop – på Culturen blir sportlovet ett kulturlov

OBS! I samband med pressträffen måndag 17 februari uppdagades två datumfel i Culturens sportlovsaffisch. Rätt information är:
Workshopen Skrivflow äger rum onsdag 26 februari kl. 12–15.
Workshopen Språket är ditt! äger rum torsdag 27 februari kl. 12–15.

De felaktiga datumen fanns i den affisch som tidigare låg under Relaterat/Dokument längst ner i pressmeddelandet.

Vi beklagar självklart det inträffade och har nu lagt ut en uppdaterad version av affischen.

Culturens olika verksamheter bjuder in till ett späckat kulturlov för alla åldrar den 24–27 februari. En del kostar en liten entré på 30-40 kr, men det mesta är gratis.

Media välkomnas till en informationsträff med möjlighet till bild- och ljudupptagning.
Tid: måndag 17 februari kl 15.00
Plats: Culturen, Kafé Koppar
Några av de medverkande artisterna och arrangörerna är med vid informationsträffen.

Här är några godbitar ur programmet:

Henry Bowers är en scenlegend som uppträder över hela världen med spokenword och hiphop. Dessutom utsågs han 2013 till Sveriges bästa battlerappare av Kingsize Magazine. Osten af är rapparen från Västerås som alltid går sin egen väg. Förra året släppte han låten Hiphophjälten som länge låg med på iTunes topplista före namn som Eminem och Petter. Rutinerad på scen och aktuell med en ny EP som bland annat gästas av amerikanska rapparna Masta Ace och Afrika BabyBam från gruppen Jungle Brothers som kommer ut under 2014.

Tillsammans bjuder de på en workshop under mottot Språket är ditt! där man kan prova att skriva texter – att beröra, övertyga, roa eller oroa med ord, röst och alla trick och knep i hela boken. Här finns inget rätt eller fel, fint eller fult. Och det finns plats för rap, stillsam poesi, kärlek, ilska och humor. Som avslutning på workshopen ger de båda artisterna en konsert på Culturens största scen, Box 1.

Annelie Salminen är skrivarpedagog och poet. I workshopen Skrivflow! för den som gillar eller är nyfiken på att skriva, visar hon knep och tips på hur dina texter kan flöda på bättre. Efter dagens workshop bjuds det in till ett Poetry Slam. Alla är välkomna, som tävlande, jury eller publik. Du behöver minst tre egenskrivna texter, som tar max tre minuter att läsa upp.

Clara Sjöborg är filmpedagog från Zita Folkets Bio i Stockholm. Hon bjuder på Blod, skräck och tårar i en interaktiv föreläsning kryddad med många filmklipp. I alla tider har skräckhistorier fängslat sagoberättarnas åhörare. Idag är det filmproducenterna som är sagoberättarna och skräckberättelserna laddas med explicita bilder av lemlästade kroppar, blod och fasa. Vad är vi rädda för idag? Och varför?

Hela programmet och pressbilder hittar du under relaterat material nedan.

För fler bilder och mer information, kontakta Västerås kulturcentrum:
Hugo Catolino, hugo.catolino@vasteras.se, 021-39 16 88
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås