Gå direkt till innehåll
Fars av Dario Fo kommer till Tillberga

Pressmeddelande -

Fars av Dario Fo kommer till Tillberga

Den 27 november ges den närmast kultförklarade föreställningen Fjärilsmusen på Parkgården i Tillberga. I ett halsbrytande tempo och med endast kropp och röst som verktyg låter Örjan Hamrin publiken möta ett färgstarkt persongalleri.

Sällan har nobelpriset i litteratur tilldelats en så folklig pristagare som när det gick till Dario Fo, den italienske farsmakaren i commedia dell’arte-stil. En viktig anledning till hans berömmelse var att Dario Fo själv var en fenomenal aktör som brukade gestalta huvudrollen på scen.

4:e teatern i Västerås har sin egen Dario Fo, som med sin drivna mimik framfört en lång rad Dario Fo-pjäser på scenen: Örjan Hamrin. I sina enmansföreställningar har han öppnat en hel värld inspirerad av medeltidens gycklarspel för sin publik. Mest av alla har han spelat den närmast kultförklarade föreställningen Fjärilsmusen.

Handlingen kretsar kring den oskuldsfulle fåraherden, som förälskar sig i den vackra unga kvinnan, för att strax bli utsatt för en intrikat plan iscensatt av den lidelsefulle prästen tillsammans med den beräknande Rävhonan. Planen avlöper dock inte riktigt som ränksmidarna tänkt sig.

Föreställningen ges den 27 november kl 17.00 på Parkgården, i restaurang Rallarrosen, i Tillberga. Entré: 100 kr, inklusive mat. 

Arrangörer är Parkgårdens mötesplats, PRO Tillberga, Hubbo Hembygdsförening med stöd av Kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen och Riksteatern Västmanland. Programmet ingår i Kultur i stadsdelarna.

För mer information:
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås