Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Familjedag med invigning av den efterlängtade dansbanan på Vallby Friluftsmuseum

I samband med Vallby Friluftsmuseums 100-årsjubileum 2021, fick museet en ny dansbana i gåva av Västerås stad. Det första spadtaget togs för drygt ett år sedan, och nu är dansbanan äntligen redo för invigning.

- Vi har sett fram emot att få införliva en dansbana i folkparksmiljön, säger Elin Rynger, avdelningschef för Vallby Friluftsmuseum. Den har varit efterfrågad under många år. Vi hoppas att många fötter kommer att stampa och snurra runt där framöver. Med dansbanan kan vi fortsätta att utveckla platsen som en arena för arrangemang, teater, konserter och nu även dans.

Söndag den 4 juni klockan 11.00 invigs dansbanan av kulturnämndens ordförande Ann-Louise Molin Östling, (S). Dansare från Marionetterna bjuder på fartfyllda dansnummer. Invigningen utgör också startskottet på museets familjedag som arrangeras av museet i samarbete med Trygghetssamordnarna på Vallby, Pettersberg och Råby, samt Mimers stadsdelssamordnare. Med samarbetet hoppas man kunna öka de boendes kunskaper om stadsdelarnas utbud, lyfta fram kulturen i närområdena samt skapa möjligheter att komma ut, umgås och göra något trevligt tillsammans.

Dansuppvisningar
Det blir ett fullspäckat program för alla åldrar. Givetvis blir det dans, med Västerås Folkdansgille, bosniska folkdansgruppen Kud Zlatni Behar samt Västerås Indian Swedish Association.

Det blir även uppträdanden med artisten Saga Tuuvas samt clownen Frasse.

Lanthandeln och byskolan är öppna. Det bjuds också på turer med häst och vagn, det finns möjlighet att följa med djurvandringar, och en tipspromenad kommer att finnas tillgänglig.

Programmet uppdateras löpande på museets webbplats.

För mer information, vänligen kontakta:
Samir Mohamed, stadsdelssamordnare Mimer, 021-397018
Nina Larsen, programansvarig Vallby Friluftsmuseum, 021-398019

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås