Gå direkt till innehåll
En kväll med William Shakespeare på Rudbeckianska

Pressmeddelande -

En kväll med William Shakespeare på Rudbeckianska

Den 14 april mellan kl. 18.30–20.30 anordnar Rudbeckianska gymnasiet en kväll till William Shakespeares ära. Våra elever och gäster erbjuds att göra en vandring i gamla huvudbyggnaden för att på ett roligt, lustfyllt sätt lära sig mer om Shakespeare men också att uppleva hans verk på olika sätt. Vi vill särskilt inbjuda representanter för media att delta i vårt firande.

Shakespeare var samtida med Rudbeckianskas grundare, Johannes Rudbeckius och om de hade haft möjlighet så tror vi att de skulle ha haft stort utbyte av att träffas en kväll för att diskutera kunskap, religion, konst och samhället.

Idag så får våra elever lära sig mer om renässansen i allmänhet och Shakespeare i synnerhet. Det gör att de blir unga ambassadörer för Shakespeares tidlösa budskap.

Under kvällen får alla våra gäster, både elever och allmänhet möjlighet att lära er ord och fraser från Shakespeares verk i sal 401. I sal 403 bjuder vi på enkla iscensättningar av Shakespeares komedier, där publiken också spelar med. Shakespeare skrev också många tragedier och i sal 404 bjuds ett axplock av dessa. För dig som vill lära dig mer om Shakespeare visas ett antal dokumentärer av hans verk.

Vi bjuder på 1600-talsmusik och fika i 1600-talets anda och kommer att ha en ateljé där du som gäst får måla tavlor med Shakespeare och Rudbeckius. Självklart finns Rudbeckius och Shakespeare på plats för att kunna konversera med våra gäster. Och vad vore en Shakespearekväll utan att få chansen att prova på att vara Romeo eller Julia?

Varmt välkomna!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås