Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

eMedborgarvecka och Dyslexivecka på stadsbiblioteket

Den 5–11 oktober genomförs två nationella kampanjveckor på Västerås stadsbibliotek, eMedborgarveckan och Dyslexiveckan.

Som en del av eMedborgarveckan kommer huvudbibliotekets entré att få ett digitalt torg. Västerås stad finns i entréhallen måndag–fredag, säkrast kl 10–13. Där kan besökarna bland annat diskutera digitala möjligheter i sin vardag eller få information om e-förslag. Dessutom finns Landstinget Västmanland på plats och visar sina digitala tjänster via 1177.se.

Som en del av eMedborgarveckan blir det även intressanta föreläsningar. Måndagen den 5 oktober klockan 18.30 kommer Jenny Bengtsson, ledarskribent på ETC och ordförande i HRF-facket, och föreläser om näthat. Fredagen 9 oktober klockan 11–12 bjuder Västerås stad in till en öppen diskussion i hörsalen om digitala möjligheter.

Dyslexiveckan genomförs parallellt med eMedborgarveckan. Temat får i år är ”Rätten att läsa”. Västerås stadsbibliotek vill med detta få alla att börja läsa – på sitt eget sätt. Dyslexiveckan börjar måndagen den 5 oktober 14.00 med visning av hjälpmedel för surfplattor och information om talböcker. Det blir även en föreläsning av Inger Rålenius, rådgivare på Dyslexiförbundet FMLS Skrivknuten. Onsdagen den 7 oktober blir det talboksdrop-in på barnavdelningen.

För mer information:
Linda Claesson, informatör, Västerås stadsbibliotek, 021-39 46 12

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås