Följ Västerås stad

eMedborgarvecka och Dyslexivecka på stadsbiblioteket

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2015 11:59 CEST

Den 5–11 oktober genomförs två nationella kampanjveckor på Västerås stadsbibliotek, eMedborgarveckan och Dyslexiveckan.

Som en del av eMedborgarveckan kommer huvudbibliotekets entré att få ett digitalt torg. Västerås stad finns i entréhallen måndag–fredag, säkrast kl 10–13. Där kan besökarna bland annat diskutera digitala möjligheter i sin vardag eller få information om e-förslag. Dessutom finns Landstinget Västmanland på plats och visar sina digitala tjänster via 1177.se.

Som en del av eMedborgarveckan blir det även intressanta föreläsningar. Måndagen den 5 oktober klockan 18.30 kommer Jenny Bengtsson, ledarskribent på ETC och ordförande i HRF-facket, och föreläser om näthat. Fredagen 9 oktober klockan 11–12 bjuder Västerås stad in till en öppen diskussion i hörsalen om digitala möjligheter.

Dyslexiveckan genomförs parallellt med eMedborgarveckan. Temat får i år är ”Rätten att läsa”. Västerås stadsbibliotek vill med detta få alla att börja läsa – på sitt eget sätt. Dyslexiveckan börjar måndagen den 5 oktober 14.00 med visning av hjälpmedel för surfplattor och information om talböcker. Det blir även en föreläsning av Inger Rålenius, rådgivare på Dyslexiförbundet FMLS Skrivknuten. Onsdagen den 7 oktober blir det talboksdrop-in på barnavdelningen.

För mer information:
Linda Claesson, informatör, Västerås stadsbibliotek, 021-39 46 12

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås