Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

EM-kval F18 (WU19) i fotboll till Västerås

Den 25-31 oktober kommer EM-kvalet inför slutspelet 2024 för flickor 18 år att spelas på Hitachi Energy Arena i Västerås. Sverige spelar mot Portugal, Spanien och Turkiet.

- Efter fotbollsfesten under sommaren då vi såg Sveriges damlandslag ta bronsmedalj i VM så fortsätter vi fotbollsfebern på Hitachi Energy Arena. Det är så glädjande att vi får se våra blivande landslagsstjärnor representera Sverige och viktigt att vi ger möjligheten att se dessa tjejer som förebilder för alla nu spelande och kommande fotbollstjejer. Vi hoppas på en riktig fotbollsfest och hälsar alla välkomna, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad.

Efter att Svenska Fotbollförbundet varit i Västerås på site visit vid två tillfällen, har de slutligen bekräftat att Västerås får arrangera EM-kvalmatcher för flickor 18 år (F18). Svenska Fotbollförbundet meddelade att Västerås blir värdstad för fem av sex matcher i EM-kvalet i grupp A5 för F18. Den sjätte matchen spelas på Tunavallen i Eskilstuna. EM-slutspelet för F18 avgörs 2024 i Litauen.

Spelschemat

Spanien - Turkiet 25 oktober 13.00 Hitachi Energy Arena
Sverige - Portugal 25 oktober 18.00 Hitachi Energy Arena
Portugal - Turkiet 28 oktober 13.00 Hitachi Energy Arena
Spanien - Sverige 28 oktober 18.00 Hitachi Energy Arena
Portugal - Spanien 31 oktober 18.00 Tunavallen
Turkiet - Sverige 31 oktober 18.00 Hitachi Energy Arena

- Det är väldigt roligt att vi är tillbaka i Västerås igen med en EM-kvalturnering, det var en del år sedan senast. Förberedelserna har varit mycket bra och nu ser vi fram emot detta kvalspel med tillförsikt, säger Jörgen Larsson, Evenemangschef SvFF

- Det är väldigt kul att Västerås får vara värd när framtidens fotbollsstjärnor inom damfotbollen möts i EM-kvalmatcher på Hitachi Energy Arena och jag hoppas det kan bli en energifylld publikfest, säger Vicki Skure-Eriksson, (C) ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Vi är stolta och glada över att Svenska Fotbollförbundet har valt att komma tillbaka till Västerås och Hitachi Arena för ännu en EM-kvalturnering. Rocklunda är ett fantastiskt evenemangsområde med många möjligheter, och att vi lyckats värva ett evenemang av det här slaget är viktigt för att vi ska vara en attraktiv och levande stad, både för västeråsarna och tillresta besökare, säger Catarina Söderholm, projektledare på Visit Västerås.

Kontaktpersoner:

Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad
021-39 46 42
maria.engelfeldt@vasteras.se

Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
070-320 41 61
viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

Catarina Söderholm, projektledare Visit Västerås
0738-68 02 03
Catarina.soderholm@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås