Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elever på S:t Ilians skola smyckar polishuset

Under den här veckan skapar elever på S:t Ilians skola en konstnärlig utsmyckning som ska pryda receptionen och cafeterian i polishuset i Västerås.

S:t ilians skola deltar i, Skapande skola, som är regeringens satsning för att öka den professionella kulturverksamheten för och med eleverna. Skapande skola, ger elever möjlighet att genomföra ett kulturprojekt tillsammans med en kulturaktör.

Elever i årskurs 9 på S:t Ilians skola kommer under vecka 43 att skapa en konstnärlig utsmyckning till polishuset i Västerås, tillsammans med konstnären Unna Katz. Målet med projektet är att alla elever i årskurs 9 ska få erfarenhet av att delta i en kreativ process. Den konstnärliga utsmyckningen kommer att göras i glasmosaik.

Förutom eleverna och konstnären Unna Katz, deltar bildlärare Susanne Blomström och medarbetare inom polisen, i projektet.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här projektet och eleverna är lika förväntansfulla som jag. Det jag ser som det viktiga med vårt projekt är att alla ska känna att deras bidrag i processen är viktigt. Vårt konstverk kommer att bli en del av det offentliga rum som vi alla tillhör. I det offentliga rummet ska alla kunna delta, bidra och vårda det vi gemensamt skapat. Det är hela utgångspunkten för vårt gemensamma projekt, berättar konstnären Unna Katz.

Den konstnärliga utsmyckningen kommer att pryda receptionen och cafeterian i polishuset i Västerås. Under veckan kommer ungdomspolisen att finnas på plats under några av bildlektionerna.

– Det här är ett jättespännande samarbete och något utöver det vanliga. Vi ser fram emot att få se elevernas konstverk smycka polishuset. Det är också ett bra projekt för att utveckla kontakten mellan Polisen och elever, säger Carina Callin, chef för serviceenheten, vid Polismyndigheten i Västmanland.

Pressinbjudan
Välkommen att besöka skolan den 24 oktober klockan 9.00-11.00 (klass 91B) och 12.00-14.00 (klass 92B) då finns möjlighet att intervjua elever, bildlärare Susanne Blomström, konstnär Unna Katz och representanter från Polisen.

Kontakt och mer information
Susanne Blomström, bildlärare S:t Ilians skola
Telefon: 021- 39 78 53

Unna Katz, konstnär
Telefon: 070-322 61 04

Peter Larsson, rektor S:t Ilians skola
Telefon: 021-39 08 21

Carina Callin, chef för serviceenheten, vid Polismyndigheten i Västmanland
Telefon: 010-567 58 98


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås