Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elbilsrekordet: mellan Ystad och Haparanda via Västerås

Den 31 maj gick startskottet för Elbilsrekordet, Ystad-Haparanda med elbil. Den 10 juni kommer Gröna Bilister till Västerås. ”Det går bättre med elbil” är Gröna Bilisters budskap, samtidigt som man kartlägger kommunernas arbete för avgasfri bilism. Den kommun som gör det bästa arbetet belönas med utmärkelsen Elbilsbästa Kommun.

Turnén går från Ystad till Haparanda, med träffar med kommunledningen i närmare 40 kommuner och en mängd andra aktiviteter under resan. Måndagen den 10 juni träffar Gröna Bilister kommunledningen i Västerås och presenterar sin rapport ”Så blir kommunen Elbilsbäst i Sverige” och kommunen presenterar stadens arbete för elbilar och sina framtida planer. Media är välkommen till Stadshuset till kl. 14.00 för att höra mer om Elbilsrekordet och stadens arbete.

Tid: måndag 10 juni klockan 14.00
Plats: Kommunstyrelsesalen, Stadshusentrén, Fiskartorget, Västerås
Medverkande: Kommunalråd Carin Lidman och Mattias Goldmann från Gröna Bilister

– Vi vill visa att det går att köra elbil genom hela vårt avlånga land, och att det nu finns elbilar som uppfyller de allra flestas behov och önskemål. Och så ska vi ha väldigt kul på vägen, säger Mattias Goldmann, projektledare på Gröna Bilister och en av förarna.

– Västerås stad arbetar aktivt med att minska den negativa påverkan på klimatet och förra året antog vi ett ambitiöst klimatprogram. Det är spännande att se hur innovationer och nya tekniker kan hjälpa till att minska utsläppen. Det ska bli intressant att träffa Gröna Bilister som jag givetvis varmt välkomnar till Västerås, säger Carin Lidman (S), kommunalråd Västerås stad.

Elbilsrekordet startar den 31 maj i Ystad och den 20 juni ska bilen vara framme i Haparanda. Däremellan träffar Elbilsrekordet kommunledningen för att diskutera omställningen till avgasfri bilism. Den 3 juli presenteras utmärkelsen Elbilsbästa Kommun på Almedalen. 

elbilsrekordet.se, på Twitter och Facebook kan man följa den avgasfria resan genom Sverige. Dessutom sker en mängd lokala aktiviteter dit alla som önskar avgasfri bilism hälsas välkomna!

För ytterligare information, kontakta:
Olof Bergold, strateg Västerås stad, 021-39 11 17, olof.bergold@vasteras.se
Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se

Se även www.elbilsrekordet.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås