Gå direkt till innehåll
Arbetet berör Vasagatan från korsningen vid Smedjegatan och fram till korsningen vid Biskopsgatan. Det påverkar ett körfält åt gången.
Arbetet berör Vasagatan från korsningen vid Smedjegatan och fram till korsningen vid Biskopsgatan. Det påverkar ett körfält åt gången.

Pressmeddelande -

Efterarbeten vid Vasagatan etapp 3

Renoveringen av Vasagatans tredje etapp har pågått under våren och sommaren. Nu har vi haft en besiktning av sträckan och det visade sig att det finns vissa brister i utförandet. Detta gäller både betongplattan vid busshållplatserna och asfalteringen som fäller olja. Felen kommer att åtgärdas och bekostas av entreprenören inom kort.

Framkomligheten delvis begränsad

Arbetet innebär att ett körfält stängs av åt gången. Trafiken går därmed som vanligt, men vissa förseningar kan uppstå.

Efterarbetet påverkar även busslinjerna 2, 5, 6 och 21, flextrafiken samt färdtjänst- och sjukresor. Läs mer i länkarna nedan.

Om stadsbussarna och flextrafiken

Om färdtjänst- och sjukresor

City är öppet som vanligt

Parkeringshuset i Igor och verksamheterna i city har öppet som vanligt. Det kommer alltid att vara framkomligt längs trottoarerna och fram till alla entréer.

Preliminär tidplan

13-14 september, vecka 37: Körfältet närmast Igor är avstängt från och med tisdag kl. 06.00 till och med onsdag kl. 12.00. Busshållplatsen är avstängd från och med tisdag kl. 05.00 till och med onsdag kl. 13.00 då betongplattan vid busshållplatsen behöver härda.

20-21 september, vecka 38: Körfältet på motsatt sida av Igor är avstängt från och med tisdag kl. 06.00 till och med onsdag kl. 12.00. Busshållplatsen är avstängd från och med tisdag kl. 05.00 till och med onsdag kl. 13.00 då betongplattan vid busshållplatsen behöver härda.

Läs mer om projektet

Vasagatan etapp 3

Presskontakt

Linnea Viklund, chef för gatu- och parkenheten, Västerås stad

021-39 26 10, linnea.viklund@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås