Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dolda utmaningar – om unga med osynliga funktionshinder inom föreningslivet

Utifrån temat ”Allas rätt att vara med” inbjuder SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Västerås stad till en föreläsningskväll. Syftet är att ge föreningsledare ökade kunskaper och verktyg för att stärka sin ledarroll.

Föreläsare är Måns Lööf, som arbetar med barn och unga med särskilda behov vid barn- och ungdomspsykenheten i Gävle.

När: 5 maj 2014 kl. 18.30
Var: hörsal Bjärby på Quality Hotell, Vallbyinstitutet i Västerås

Föreläsningen riktar sig till ledare, föräldrar och alla som arbetar för att ge alla barn och ungdomar en möjlighet att hitta sin fritidsaktivitet och att utvecklas i sin förening.

Föreläsningen ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar med exempel ADHD, Aspergers syndrom och andra osynliga funktionsnedsättningar inom ideella organisationer. De är personer som i många fall har svårt att kontrollera sin energi och som upplever aktiviteterna intensivare än andra.

– Det här är den första av fyra föreläsningar som kultur-, idrott och fritidsnämnden arrangerar under 2014 och som handlar om bemötande inom föreningslivet. Teman för de övriga tre föreläsningarna är HBT, medlemmar med annan etnisk bakgrund och jämställdhet, säger Stefan Brandberg, strateg, Västerås stad.

För mer information:
Stefan Brandberg, Västerås stad, 021-39 15 12, stefan.brandberg@vasteras.se
Kerstin Rofelt, SISU Idrottsutbildarna, 010-476 48 19, kerstin.rofelt@vstm.rf.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås