Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Det här händer på förskolans dag

Imorgon den 21 maj är det Förskolans dag och det uppmärksammar många förskolor runt om i Sverige. Här kan du läsa mer om hur dagen firas på de kommunala förskolorna här i Västerås.

Förskolans dag firas årligen den tredje torsdagen i maj för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. Den svenska förskolan har en unik ställning i Europa, vilket bland annat beror på att vi utgår från barnens behov och kombinerar omsorg, utveckling och lärande.

På de kommunala förskolorna här i Västerås händer det många roliga saker. Här nedan är ett axplock av alla aktiviteter som kommer att ske.

Hökåsens förskolor anordnar vårruset för barnen
Hökåsens förskolor anordnar varje år vårruset för barnen, även det här året. De kommer att vara på Arkens förskola med start klockan 09.30.

För mer information, kontakta:
Annika Jansson, förskolechef Hökåsens förskola.
Telefon: 021-39 40 63

Rönnby förskola har matematikdag
Mellan klockan 09.00 och 11.00 kommer Rönnby förskola att ha matematikdag med ett antal stationer ute på förskolans gårdar som bygger på matematiska begrepp. Barnen kommer att få testa på olika lekar utifrån den matematiska tanken. I lekhallen kommer också en bibliotekarie att finnas på plats för att läsa sagor för barnen.

För mer information, kontakta:
Pia Olsson, förskolechef Rönnby förskola
021-39 41 44

Rösegårds förskola kommer att ha en teknik- och matematikdag
Rösegårds förskola kommer att ha utematte- och teknikdag med roliga aktiviteter. För att göra det extra festligt och spännande ska vi göra egna såpbubblor som kommer ha alla storlekar från jättebubblor till småbubblor. Hoppas det kommer virvla bubblor över hela Bäckby när 157 barn och 30 vuxna ger sig ut och blåser bubblor.

För mer information, kontakta:
Margareta Sundgren, förskolechef Rösegårds förskola
021-39 85 40

Bifrostens förskola anordnar tivoli på förskolegården
På Bifrostens förskola kommer de att anordna tivoli på förskolegården utifrån temat Pippi Långstrump går på tivoli. Barnen kommer att få prova spännande stationer, och det kommer också att finnas korv- och popcorn-stånd. Personalen kommer också att spela upp teatern Pippi Långstrump går på tivoli för barnen,

För mer information, kontakta:
Anne Persson, förskolechef Irsta förskolor
021-39 42 28

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås