Gå direkt till innehåll
Daglig verksamhets arbete runt valet skapar stolthet, delaktighet och teamkänsla

Pressmeddelande -

Daglig verksamhets arbete runt valet skapar stolthet, delaktighet och teamkänsla

Arbetstagare på Västerås stads Daglig verksamhet inom LSS genomför ett stort arbete av praktiska arbetsuppgifter inför och efter valdagen. I nära samarbete med stadens valsamordnare ser arbetstagarna till att vallokalerna har allt material som behövs inför och under valet. Arbetet genomförs för fjärde valet i rad och skapar stolthet, delaktighet och teamkänsla hos arbetstagarna.

Pontus Nilsson, Robin Suojanen och Jerker Mikkelsen är tre av arbetstagarna inom daglig verksamhet, som jobbar med de praktiska arbetsuppgifterna kopplat till valet.

- Vi packar allt material som behövs till vallokalerna och det är alltifrån valsedlar, olika typer av valbås, kuvert, ställ, pennor och mycket annat, säger Pontus Nilsson, arbetstagare Stadshusgruppens dagliga verksamhet

Att arbetet är roligt och viktigt är något som poängteras.

- Det här är ett viktigt och riktigt jobb och det är det roligaste. Jag har jobbat med det här vid flera val tidigare. Det finns alltid något att göra och förbereda, säger Robin Suojanen, arbetstagare på Solstigens dagliga verksamhet.

Arbetet skapar också trivsel tillsammans.

- Det är också roligt med det umgänge som vi har tillsammans. Det blir aldrig tråkigt och det finns alltid saker att göra, säger Jerker Mikkelsen, arbetstagare på Sigurdsgatans dagliga verksamhet

Konkreta och tydliga arbetsuppgifter som också ökar intresse och förståelse för valet
Arbetet genomförs av arbetstagare från tre olika verksamhetsområden tillsammans med arbetsledare. Arbetsuppgifterna pågår under hela året och växlas upp under sista tiden innan valet. Arbetet består av att inventera vad som finns, sortera, packa, bära och räkna. När valet är färdigt ska allt tas tillbaka, inventeras på nytt, packas om och nya beställningar ska genomföras.

- Det finns många bra arbetsuppgifter som är konkreta och tydliga och det passar arbetstagarna. Det finns också flera olika arbetsuppgifter och det gör att uppgifterna kan anpassas till den egna individens förutsättningar och intresse. Vi har arbetsuppgifter året runt kopplat till valet men nu trappas det såklart upp, säger Lena Johansson, arbetshandledare på daglig verksamhet.

- Det bästa med arbetet är den stolthet och delaktighet som skapas. Samtidigt ökar förståelsen och intresset inför valet, där allas röst är viktig. Arbetet är och blir meningsfullt, säger Sandra och Pernilla Rosenberg, arbetshandledare på daglig verksamhet.

  För intervju och fler frågor, kontakta
  Lena Johansson, arbetshandledare på Daglig verksamhet
  Telefon direkt: 072-143 32 04
  lena.johansson@vasteras.se

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Västerås stad
  Stadshuset, Fiskartorgsentrén
  721 87 Västerås