Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Cykla till jobbet och umgås på Facebook

Förra årets Cykla till jobbet-kampanj i Västerås samlade nästan 3000 deltagare som tillsammans cyklade mer än sju varv runt jorden. Nu är det dags igen och i år kan deltagarna mötas och peppa varandra på Facebook.

 Privatpersoner, företag, organisationer, förvaltningar, alla kan vara med i Västerås stads cykelutmaning 26 april – 30 maj 2010. Allt som behövs är en vilja att ta cykeln till arbetet och ett Cykla till jobbet-schema.

Att cykla till jobbet istället för att ta bilen är et bra sätt att få vardagsmotion och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Alla deltagare är med i utlottningen av fina priser. Bland priserna finns en långweekend på Färna herrgård och spa, en weekend på Kolarbyn samt biljetter till Queenmusikalen ”We will rock you”.

 Nytt för i år är kampanjens Facebooksida där alla deltagare kan lägga ut bilder på sig själv och sina cykelvägar, dela med sig av bra tips, delta i tävlingar med fina priser och peppa varndra. Sidan uppdateras dessutom kontinuerligt med den senaste informationen från kampanjen.
 
För att delta gör så här:

  • Utse en kontaktperson på företaget/avdelningen.
  • Sätt upp schema i personalrummet  
  • Markera med ett kryss för varje arbetsdag du cyklat till jobbet.

Schema och informationsbroschyr finns bifogat nedan.

All information finns även på kampanjens webbplats som nås via länken här nedanför.

Kontaktperson: Linnea Viklund, kampanjgeneral och transportrådgivare, 021-39 26 10.

linnea.viklund[a]vasteras.se

Cykla till jobbet-kampanjens webbplats

Cykla till jobbet på Facebook

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material