Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Cornelia Jakobs till ungdomsfestivalen Berget på nationaldagen

Efter det traditionella nationaldagsfirandet på Djäkneberget den 6 juni är det ungdomarnas tur. Kulturfestivalen Berget, för unga mellan 16 och 25, bjuder både på uppträdanden från lokala band och melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs. Berget pågår mellan klockan 18 och 21.

Festivalen är ett samarbete mellan Västerås stad och en ung arrangörsgrupp, bestående av kulturintresserade i olika åldrar som anmält intresse att få arrangera ungdomsdelen av nationaldagsfirandet på Djäkneberget. Arrangörsgruppen har tillsammans utformat evenemanget så att det är anpassat för ungdomar i deras egen ålder.

- Vi är jätteglada att vi kan arrangera Berget igen för att uppmärksamma lokala band, säger Nicoletta Fornari, kultursamordnare på Västerås stad. Det är extra roligt att kunna presentera Cornelia Jakobs som huvudakt – det känns bra att få erbjuda besökarna något extra efter att festivalen varit inställd de senaste två åren till följd av pandemin.

  Fyra lokala band kommer att framträda: Guzztav, The Sheets, Actred och Forever now. Guzztav vann den regionala deltävlingen av årets upplaga av musiktävlingen Imagine för unga musiker i åldern mellan 13 och 21 år.

  Berget är en kostnadsfri festival och ett alkohol- och drogfritt arrangemang.

  För mer information, kontakta:

  Nicoletta Fornari
  Kultursamordnare, Västerås stad
  Telefon: 021-39 10 05

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Västerås stad
  Stadshuset, Fiskartorgsentrén
  721 87 Västerås