Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Carlforsska nu licenserad IB World School

Carlforsska gymnasiet har nu erhållit licens som IB (International Baccalaureate) World School. Skolan har därmed officiellt tillstånd att från hösten 2014 starta IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme).

Den ett och ett halvt år långa process som Carlforsska gått igenom för att kunna bli licenserad IB-skola avslutades genom ett verifikationsbesök i december 2013. Två IB-konsulter granskade under två dagar de förändringar skolan genomfört under kandidatprocessen, med resultatet att skolan godkändes och fick sin licens.

– Naturligtvis är det här oerhört roligt för oss på Carlforsska gymnasiet, men framför allt är det en framgång för hela Västerås stad att vi nu har en IB-utbildning i kommunen, säger rektor Mari Rost.

– Det är spännande att Carlforsska nu erbjuder en utmärkt internationell utbildning som är välkänd över hela världen och erkänd av världens ledande universitet, säger IB-koordinator Ewa Dahlén.

Fakta om IB
IBDP är ett internationellt erkänt tvåårigt program som styrs av IBO, International Baccalaureate Organization. I Sverige läser man IB-programmet under tre år, där det första året är ett förberedande år, kallat Pre-DP. Carlforsska har som kandidatskola erbjudit IB Pre-DP sedan hösten 2013, och kan nu som IB World School erbjuda IBDP i sin helhet.

Några av kännetecknen för IB är att all undervisning sker på engelska, under ett högt tempo. IB passar därför studiemotiverade elever som söker en större utmaning och kanske är intresserade av en internationell karriär. Kursinnehåll och prov är gemensamma för samtliga IB-skolor världen över och bedömningar sker av särskilda examinatorer.  Efter utbildningen kan eleverna söka in på universitet såväl i Sverige som över hela världen. IB finns idag på cirka 3 600 skolor i 146 länder. Carlforsska gymnasiet kommer att erbjuda IBDP med två inriktningar: naturvetenskap eller ekonomi.

För mer information kontakta:
Rektor Mari Rost, 021-39 07 03, mari.rost@vasteras.se
IB-koordinator Ewa Dahlén, 021 – 39 07 65, ewa.dahlen@vasteras.se
Verksamhetschef Leif Larsson, 021 -39 81 01, leif.larsson@vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås