Gå direkt till innehåll
En illustration av hur aktivitetsparken kan komma att se ut. Illustration: ORIGO Vojtech Slavik
En illustration av hur aktivitetsparken kan komma att se ut. Illustration: ORIGO Vojtech Slavik

Pressmeddelande -

Bygglov för aktivitetspark vid Lögarängsbadet

Under torsdagens byggnadsnämnd togs bland annat beslut om bygglov för en aktivitetspark i ”Baddaren” – den före detta sommarpaviljongen vid Lögarängsbadet.

På byggnadsnämnden beviljades i dag bygglov för ändrad användning av en paviljong på Lögarängen till besöksanläggning. Det är den gamla byggnaden som pryds med det lysande konstverket ” Baddaren i badet” som får bygglov för att renoveras och omvandlas till en besöksanläggning med aktivitetspark.
– Bakom det här projektet ligger grundarna av experimentparken Tom Tits i Södertälje och de vill nu göra något liknande i Västerås. Vi tror att det kan bli en väldigt fin attraktion som tilltalar både västeråsare och besökare, säger byggnadsnämndens ordförande Thomas Karlsson.

    Konstverket ”Baddaren i badet” från 1969 av konstnären Per Olov Ultvedt ska vara kvar och ingå som en del i den nya besöksanläggningen.
    – Vi bedömer att det här blir ett värdefullt tillskott till Lögarängsområdet som stämmer väl överens med den pågående utvecklingen av området. Projektet medför också att de bitvis förfallna byggnaderna kan renoveras upp, säger stadsbyggnadsdirektör Carl Arnö.

      Vill du kontakta politiker, stadsbyggnadsdirektör eller ansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen för enskild intervju eller ytterligare kommentar?

      Thomas Karlsson, ordförande byggnadsnämnden, telefon: 021-39 00 16 mejl: thomas2.karlsson@vasteras.se
      Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör, telefon: 021-39 10 59, mejl: carl.arno@vasteras.se

      Mari Kedevik, kommunikationsansvarig, mejl: mari.kedevik@vasteras.se

      Ämnen

      Regioner

      Västerås stad

      Stadshuset, Fiskartorgsentrén
      721 87 Västerås