Gå direkt till innehåll
Besök Bygg-VM, Västmanlandsmästerskapen inom Bygg- och anläggning den 21 september
Besök Bygg-VM, Västmanlandsmästerskapen inom Bygg- och anläggning den 21 september

Pressmeddelande -

Bygg-VM anordnas den 21 september i Västerås

För andra året i rad anordnas nu Bygg-VM, Västmanlandsmästerskapen inom Bygg- och anläggning, i Västerås. Den 21 september hälsar vi representanter för media varmt välkomna att möta de duktiga eleverna från Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska, Edströmska, Ösby Naturbruksgymnasium, NVU och Ullvigymnasiet som tävlar om ära och priser. Vem blir den duktigaste byggeleven i Västmanland?

Kom och se de duktiga bygg- och anläggningseleverna tävla alternativt genomföra uppvisningar i grenarna trä, betong, mureri, plattsättning, måleri och anläggning. De duktigaste eleverna vinner ära och fina priser. Vid tävlingarna finns representanter för de olika byggutbildningarna i Västmanland på plats tillsammans med representanter för byggbranschen.

Elever i årskurs åtta och nio samt elever på introduktionsprogram i länet är inbjudna till tävlingen för att få se exempel på vad eleverna vid länets bygg- och anläggningsutbildningar lär sig och få möjlighet att veta mer om vad en karriär inom bygg- och anläggningsbranschen kan innebära.

Tid: Kl. 10-15 den 21 september

Plats: Hahrska gymnasiet, Glödgargränd 4 i Kopparlunden, Karta över området

För mer information

Kontakta någon av skolrepresentanterna:

Ösby Naturbruksgymnasium i Sala, Calle Spång, carl-eric.spang@skola.sala.se

Ullvigymnasiet i Köping, Robert Elofsson, robert.elofsson@koping.se

NVU Brinellskolan i Fagersta, Lars-Göran Eriksson, lars-goran.erikssson@nvu.se eller Peter Johansson, peter.johansson@nvu.se

Hahrska i Västerås, Thomas Hjorth, 021-39 91 10 eller thomas.hjorth@vasteras.se

Edströmska i Västerås, Tommi Wijkander, 021-39 75 85 eller tommi.wijkander@vasteras.se

Det går även bra att kontakta kommunikationsstrateg Ulrika Säfström Sunnerfelt, 021-39 22 69 eller ulrika.safstrom.sunnerfelt@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås