Gå direkt till innehåll
​Bullan barnscen fyller tio år – det firar vi med fri entré på alla föreställningar!

Pressmeddelande -

​Bullan barnscen fyller tio år – det firar vi med fri entré på alla föreställningar!

I tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de allra minsta och deras vuxna i Västerås. Det firar vi med fri entré för alla, överallt! Under våren tvingades vi tyvärr att ställa in en del föreställningar, men nu kan vi glädjande nog hälsa välkommen till 16 olika föreställningar resten av året. Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning.

Allt började 2010 med 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på saft och bullar efter föreställningen. Det skulle vara en tillgänglig och återkommande scen där teaterintresset kunde väckas hos barnen, men även hos de vuxna. Kort därefter kunde Bullan Råby visa sin första föreställning och efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

I år är även föreställningarna på Culturen gratis, men du måste ändå ha biljett. Information om hur du får tag på det hittar du under respektive scen i programmet på webben. Antalet platser kommer att variera från spelplats till spelplats och kommer även att vara begränsat för att vi ska kunna genomföra ett så säkert arrangemang som möjligt med tanke på coronapandemin.

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men passar även för äldre barn.

Bullan barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med 4:e teatern, Attendo, CuLTUREN, Folkets Bio Västerås, Svenska kyrkan Västerås, Tillberga grannskapsservice, Västmanlandsmusiken och Västmanlands Teater.

Höstens föreställningar

I höst ges tio olika produktioner i 16 olika föreställningar. Här bjuds bland annat på teater, scenkonst och opera. För uppgift om vad som ges var, se bifogad flyer. Säsongen inleds på Råby den 13 september klockan 16 med föreställningen Maten är klar med LongKalsong. Föreställningarna som skulle ha hållits i Tillberga är flyttade till Culturen den här terminen.

Uppdaterat program med information om spelplatser och biljetter: https://www.vasteras.se/uppleva-och-gora/kultur/bullan-barnscen.html

För mer information, kontakta:

Kultursekreterare Nicoletta Fornari, 021-39 10 05, nicoletta.fornari@vasteras.se

Samordnare/kommunikatör Claudia N. Ekström, 021-391979, claudia.nascimento.ekstrom@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås